V portugalských reštauráciách by ste si od čašníka nemali vypýtať soľ alebo korenie, ak ich aj nemáte pred sebou na stole. Keďže v tejto krajine sú kuchári veľmi rešpektovaní, dovoliť si dochucovať nimi pripravené jedlo by považovali za veľkú urážku. Čo sa týka Francúzska, za spoločenské faux pas sa bude považovať, ak pri platení požiadate o účet zvlášť. Aj tu by ste mali zachovať určité dekórum.
Svoju etiketu stolovania má aj Rusko. Napríklad, ak vám nalejú vodku, musíte ju vypiť všetku naraz, vrcholne nezdvorilé je len si z nej odpiť alebo dokonca odmietnuť. Ospravedlniť sa môžu iba ženy. A keď fľašku dopijete, nenechávajte ju prázdnu na stole, ale položte na zem. Taktiež sa pri stolovaní nepatrí zložiť ruky do lona, ale oprieť si ich zápästiami o stôl. Nemali by ste zabúdať, že je neslušné konzumovať jedlo iba vidličkou, vždy by ste mali použiť i nôž a dbať na správne držanie príboru – nôž patrí do pravej ruky a vidlička do ľavej.