Najlepšie na prestávku v meste
Môžete diskutovať o tom, ktorý je najväčší poklad Istanbulu: neuveriteľná Hagia Sophia zo šiesteho storočia ? Rozľahlý, honosný palác Topkapı ? Kopule, minarety a zdobené azúrové dlaždice Modrej mešity? Poprechádzajte sa medzi nimi, aby ste sa sami rozhodli, a v marci, keď sa veci ku koncu mimo sezóny začnú otepľovať, si môžete vychutnať zľavy, menšie davy ľudí a zhovievavejšie počasie.
Ale ušetrite si čas na najväčšie dedičstvo, ktoré Osmani zanechali svetu: jedlo! Prečo by inak bol Spice Bazaar taký obrovský a rušný? Od jednoduchých kebabov až po hody meze a zvodné baklažánové majstrovské dielo, imám bayaldi, existuje len málo kuchýň takých pôžitkárskych ako turecká. Za posledných niekoľko desaťročí sa v Istanbule objavil zoznam vynikajúcich peších výletov s tematikou jedla a kuchárskych škôl, ktoré poskytujú príležitosť spojiť jarnú dovolenku v meste s kulinárskym reštartom.
Tip na plánovanie: Usaďte sa v štvrti Sultanahmet, na západnej (európskej) strane Bosporu, odkiaľ sa ľahko dostanete na Veľký bazár, Bazár korenia a väčšinu historických pamiatok.
Preskúmajte nádherné talianske ostrovy na jazere Maggiore.